Sommar och ledighet, sommaren 2014, med katten Rosa i baksätet, svänger vi ner på vägen som leder fram till vår stuga. Tittade till vänster på två hus och tänkte att "till något av dessa hus flyttade Rosas sista kattunge, "Lizzy", från kullen som föddes i mars 2014.

Så vi pratade då lite om det skulle kunna vara möjligt att Rosa, på något vis, skulle kunna känna av att ungen finns i närheten av stugan, ca 1,5 km. 

Sommaren skulle bli som de senaste somrarna dvs, att Rosa skulle vara hos oss i stugan fyra veckor under tiden barnbarnet Maja, som har en CP-skada, med sina föräldrar åkte till Göteborg för att träna. De fyra veckorna gick och dagen hon skulle hämtas försvann hon. Vi sa att hon kommer säkert tillbaka snart. Men veckorna gick och vi började leta.  

Första livstecknet kom efter ca två veckor då hon hade setts vid båthamnen, ca 1,5 km från stugan. Åkte dit och där satt Rosa lungt och stilla men när vi öppnade bildörren gick hon sin väg. Men vi kunde se att hon mådde bra. 

Några av meddelanden mellan mig och Annelill när Rosa var borta.

30 juni

Jag:         Ingen katt än!
Annelill:     Hon kan då konsten att hålla en varm.......hoppas hon kommer snart.
1 juli:       
Jag:         Ingen katt
Annelill:    Nu får hon faktiskt komma tillbaka
26 juli:     
Jag:         Rosa sågs igårkväll vid huset där hennes kattunge "Lizzy" bor.

Annelill:    Är det sant hur har hon hittat dit??

   Rosa i bur

Har fått veta att hon rör sig mest runt området där hennes unge "Lizzy" bor och området bredvid. AnnaCarin (matte till Lizzy) har försökt locka till sig Rosa men hon går bara undan. När vi var tvungna att åka hem till Skellefteå, så fortsatte hon att söka genom bl a att hålla utkik och promenera runt i skogen och söka.
Så på fredagen, den andra september, ringer vår telefon och får veta att Rosa efter, tio veckors vandring, frivilligt gått in i en bur där det fanns mat. Oroa er inte! Hon satt inte länge i buren

 Rakad Rosa

Besökt veterinären och fått medel mot mask. Pälsen rakades bort på magen och det visade att det onda var typ "mjölkstockning" vilket betyder att Rosa har fött ungar under den här tiden. Veterinären trodde att nåt kan ha hänt ungarna och att dom inte fanns kvar, eftersom Rosa lungt rörde sig mot folk igen. 

 

Här kunde historien vara slut.....men icke! När drygt två veckor, efter Rosas hemkomst, ringer AnnaCarin igen och berättar att en granne från området intill har hittat en liten kattunge som de tror kan vara Rosas. AnSoya i koftanaCarin och dottern Johanna åkte i ilfart dit för att hämta kattungen. De lindade in henne i Ankis kofta så hon skulle känna sig trygg och inte frysa.


Texten som Annelill skrev på FB efter hon kommit hem sent, sent på kvällen med den lilla kattungen som fick namnet Soya! 
 

Försöker förstå vad som precis hänt...... När jag ska förklara vet jag inte riktigt var och hur jag ska börja.... I kväll ringde familjen som fick tag på Rosakatt för snart två veckor sedan och sa att en kattunge på ca 4-6 veckor hittats där Rosa synts i sommar. Tog med Rosa och åkte till Piteå så dom fick träffas. Hade ingen aning om hur det skulle gå.... Men ungen ville äta direkt och Rosa kurrade och myste nu är vi hemma igen och har visst två katter igen hihi 


Det är inte första gången Rosa är ute på vift. För nåt år sedan var hon borta sju veckor i Röjnoret, och denna bild är när hon kommit hem  En liten, mager, smutsig Rosa sitter och funderar över livet. Men det äventyret är en helt annan historia.

Smutsig Rosa   

                                                                                                    

Maja med assistent Amanda är ute och söker Rosa på en av sommarens varmaste dagar.

En kväll när Annelill med familj var hos oss tog vi en promenad för att söka. Denna bild visar en gammal kalvhage och plötsligt såg vi något där ute på gräset Var det Rosa vi såg? Men Majas assistent tyckte att om det är Rosa ser hon konstig ut. Annelill går ut på ängen för att kolla, hon syns längst bort på bilden. 

Men plötsligt tvärvänder hon och börjar springa, vad hände? JO, hon hade sett spår av älg vilka hon är livrädd för. Man kan nästan se det på bilden. Vad vi skrattade när vi såg denna bild.......men ingen Rosa! Det vi hade sett var en vilsen kanin.

En kväll åkte vi iväg till området där hon setts några gånger. Ola tog med sig en abborre men jag sa att hon har troligtvis aldrig smakat nån abborre. Men hans mamma brukade ge abborre till katten, som tyckte det var jättegott. Men den kvällen såg vi inte Rosa så nmåt svar på om hon åt abborre eller inte fick vi inte svar på.

Lite mat när man kommit hem till Ersmark efter en lång, lång utflykt.

Kattungen i väntan på mamma Rosa. 

Ännu en bild på kattungen som nu heter Soya.

Vem är denna stiliga kisse? Jo, det är Rosas unge Lizzy.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)